• menu

Bewaar Je Ticket

Waarom de ticketregeling?
Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt Event Travel, samen met de culturele- en sportbranche dat kaartkopers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact, die ontstaat
door de maatregelen omtrent het coronavirus, in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan
er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de
organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter
de schermen die de evenementen mede mogelijk maken, zoals wij, Event Travel, maar ook decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

Hoe werkt de ticketregeling bij verplaatste evenementen?
Als je festival of concert wordt verplaatst binnen 13 maanden na de oorspronkelijke datum, dan blijft je ticket gewoon geldig voor het verplaatste evenement. Kun je niet op de vervangende datum, dan krijg je je aankoopbedrag (inclusief service- en/of reserveringskosten) terug in de vorm van een voucher, een digitaal tegoed. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier onder.

Hoe werkt de ticketregeling bij afgelaste evenementen?
Kon een evenement niet worden verplaatst naar een nieuwe datum binnen 13 maanden en
moest het worden afgelast, dan krijg je je geld -inclusief service- en/of reserveringskosten-
terug in de vorm van een voucher. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier onder.

Hoe lang is mijn voucher geldig?
Je kunt het tegoed tot en met 31 december 2021 gebruiken om een ticket te kopen voor een
ander evenement van dezelfde organisator. Als je uiteindelijk je voucher niet (geheel) hebt gebruikt en de termijn is verlopen, krijg je het (resterende) bedrag terug.

Welke stappen moet jij ondernemen?
Wanneer het evenement waarvoor jij bus- en/of combiticket(s) hebt aangeschaft wordt verplaatst of afgelast, ontvang je daarover een e-mail van ons. In deze mail geven we je een aantal opties.

1. Het evenement is verplaatst naar later in 2020 of naar 2021
Je ontvangt een mail van Event Travel waarin we aangeven dat jouw boeking gewoon geldig blijft voor de nieuwe datum. Ben je verhinderd op die nieuwe datum, dan kun je op deze mail antwoorden door aan te geven dat je graag een voucher ontvangt. Vermeld daarnaast ook je boekingsnummer, dan ontvang je z.s.m. jouw voucher ter waarde van je boeking, incl. handelingskosten.
Belangrijk: je kunt je voucher aanvragen tot en met 31 december 2020. Na deze datum vervalt deze mogelijkheid en blijft jouw boeking automatisch staan voor de nieuwe datum van het festival of concert waarvoor jij bus- en/of combiticket(s) geboekt hebt.
Op het moment dat je een nieuwe boeking wilt plaatsen mail je Event Travel de gegevens (evenement, aantal personen, opstapplaats, bus- of combiticket). Event Travel maakt de nieuwe boeking dan voor je aan en daarvan ontvang je een boekingsbevestiging.
Is de waarde van je nieuwe order lager dan het oorspronkelijke bedrag, dan stort Event Travel het restant natuurlijk naar je terug.
Is de waarde van je nieuwe order hoger dan het oorspronkelijke bedrag, dan betaalt Event Travel tot €15,- het verschil. Is het bedrag nog hoger, dan vragen we je om dit bij te betalen.

2. Het evenement is afgelast en wordt niet ingehaald
Je ontvangt een mail van Event Travel waarin we je vragen om gebruik te maken van een voucher. Je ontvangt deze door kort te antwoorden op deze mail. Vermeld je boekingsnummer, dan ontvang je z.s.m. jouw voucher ter waarde van je boeking, incl. handelingskosten. Vervolgens werkt het op dezelfde manier als hierboven beschreven.

Kan ik ook mijn geld terugkrijgen?
Als je je voucher niet kunt gebruiken, heb je het recht om je geld terug te vragen. Wanneer het
geld wordt teruggestort, hangt ervan af of het een verplaatst of een afgelast evenement is.
Belangrijk: je kunt een refund aanvragen tot en met 30 juni 2020 (M.u.v. de Dutch Grand Prix, daar kun je tot 31 juli 2020 een refund voor aanvragen). Na deze datum blijft jouw boeking automatisch geldig voor de nieuwe datum van het festival of concert waarvoor jij bus- en/of combiticket(s) geboekt hebt.
  • Indien een evenement wordt verplaatst, zal terugbetaling uiterlijk een maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement plaatsvinden
  • Bij afgelasting is deze termijn 3 maanden na de oorspronkelijke datum waarop het evenement zou plaatsvinden. Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: festivals, leveranciers en andere partijen kunnen omvallen als iedereen zijn geld terugvraagt. Vandaar ook dat de overheid deze regeling steunt.
Doet mijn evenement, organisator, theater of festival mee?
In principe kunnen alle Nederlandse theaters, concertzalen, organisatoren, poppodia,
monumenten, musea en festivals van deze regeling gebruik maken.