• menu

Weet waar je koopt!

Hoog tijd om duidelijk te maken waar je je kaartje wél moet kopen, zodat je niet teveel betaalt én zeker weet dat je een evenement ook binnenkomt. Event Travel verkrijgt zijn kaarten direct van de organisatie van het betreffende evenement. Aangezien Event Travel reizen organiseert zijn we niet uit op het behalen van winst met de verkoop van entree-tickets. De verkoopprijzen en kortingen, gegeven door een organisator, worden één op één naar jou doorberekend!

Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat veel mensen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst.
Als bezoeker betaal je via deze websites – vaak onbewust – veel meer voor een toegangskaartTicketsboeken dan de oorspronkelijke prijs. Soms anderhalf tot drie keer meer dan de artiest of organisator van een evenement vraagt. Ook blijkt dat niet alle kaarten gegarandeerd toegang geven tot het evenement.

Dit doorverkopen gebeurt zonder toestemming van de artiest of organisator, en doordat dit op grote schaal gebeurt, wordt onnodig schaarste gecreëerd. Zo blijven er weinig kaarten over die te koop zijn voor het oorspronkelijke bedrag. Doorverkoop gebeurt niet alleen bij uitverkochte evenementen. Ook voor evenementen die nog in de verkoop moeten gaan of waarvoor nog voldoende kaarten bij de officiële voorverkoopadressen beschikbaar zijn, worden kaarten tegen een veel hogere prijs aangeboden.

Kijk voor meer informatie en deelnemers aan dit initiatief op
www.weetwaarjekoopt.nl